Прегазио комшију који је лежао на путу, осуђен на годину дана затвора

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Ж. Т. (28) с подручја Модриче правоснажно је осуђен на годину затвора јер је аутомобилом ”ауди А6” прегазио комшију Небојшу Којића, који је лежао на путу, потврђено је "Гласу".

Пресуда је изречена након што је вијеће Врховног суда  Републике Српске  потврдило првостепену пресуду коју је 2022. године изрекао Окружни суд у Добоју. 

Секретар Врховног суда Републике Српске потврдила је да је првостепена пресуда потврђена након што су одбијене жалбе тужилаштва и одбране, те је потврђена првостепена пресуда.

Ж. Т. је осуђен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја, а осим затворске казне, изречена му и двогодишња забрана управљања возилом "Б" категорије.

Трагична несрећа   се догодила 24. јуна 2020. године око 2.30 часова на регионалном путу Добој - Модрича.

У пресуди се наводи да је  Ж. Т. возио пијан, са концентрацијом од 1,18 промила алкохола у крви.

- Оптужени усљед тога није био способан за безбједно управљање возилом, чиме је прекршио Закон о основама безбједности саобраћаја БиХ. Иако је био свјестан да таквим понашањем може довести у опасност живот људи, на ту посљедицу је пристао- наводи се у пресуди.

Појашњава се да је у вријеме несреће возио према Добоју и доласком у Врањак возилом је прешао у супротну (лијеву) саобраћајну траку.

- У том моменту на тој страни коловоза је лежао Небојша Којић, са главом окренутом према средишњој бијелој линији.  Тодоровић је аутомобилом прешао преко њега, што је довело до гурања тијела по коловозу и ваљања испод возила, усљед чега је Којић задобио вишеструке повреде од којих је преминуо на лицу мјеста- наводи се у пресуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана