Потукле се ученице бањалучке школе, реаговала Хитна помоћ

Небојша Томашевић
Потукле се ученице бањалучке школе, реаговала Хитна помоћ

БАЊАЛУКА - Двије ученице бањалучке Технолошке школе потукле су се у близини ове образовне установе након чега је возило Хитне помоћ одвезло једну од њих јер је задобила повреде носа, потврђено је за "Глас Српске".

Директор школе Дејан Чутура потврдио је да је дошло до туче и да је једна од дјевојчица имала крварење носа.

-  Највјероватније се не ради о тежим повредамаа, али чекамо да се љекари изјасне о томе. Дјевојчицу је Хитна помоћ одвезла  у болницу. Те дјевојчице које су се потукле су из истог разреда и наводно добре другарице. Разлог још увијек не знамо - казао је Чутура.

Додао је да  се све десило јутрос око 9.20 часова изван школског дворишта  и одмах су реаговали радници школе који су их раздвојили,а позвана је полиција и служба Хитне помоћи.

-Једино што ме је забринуло да остали ученици нису били солидарни и нису реаговали, нити покушали да их спријече у тучи - појаснио је Чутура и додао да је само једна ученица покушала да их раздвоји.

Према причама очевидаца, дјевојчице су се прво свађале пет минута, а онда је једна скочила на другу оборила је и ударала шакама у главу.

- Дјевојчици је кренула крв из носа, једва су их раздвојили, а дошла је и хитна, те је изгребану и крваву дјевојчицу  - казали су очевици.

Чиутура је истакао да  раније нису  имали често  оваквих случајева  насиља међу вршњацима.

-За мојих 25 година рада могу да их набројим на прсте једне руке. Међутим ово не бих могао да окарактеришем као вршњачко насиље. Ради се о сукобу између двије дјевојчице, а не о континуираном насиљу и малтретирању - казао је Чутура.

У Полицијској управи Бањалука казали су да им је овај случај пријављен и да ће након провјера бити познато више информација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана