Потрага за двојицом младића, сумња се да су возилом упали у ријеку

Г.С.
Foto: Stolac City

СТОЛАЦ - У току је велика акција претраживања ријеке Брегаве недалеко од улаза у Столац из смјера Берковића, гдје се трага за аутомобилом Џип Компас у којем су нестала двојица младића за којим је организована потрага.

Како је казао поступајући тужилац Тужилаштва ХНК претражује се мјесто за које се прама досадашњој истрази сумња да се налази возило у којем су нестала двојица младића, преноси Кликс.

“Не можемо још приступити извлачењу, јер стручне службе и рониоци то нису у могућности још због тренутних услова, високог водостаја и падавина. Чекамо да се створе повољни услови, да се утврди да ли се на том мјесту за које сумњамо налази то возило и да приступимо извлачењу. Сумња се да су двије особе које су нестале у возили и потрага се наставља”, казао је поступајући тужилац.

Подсјетимо да полиција трага за двојицом младића чији је нестанак пријављен Полицијској станици Столац у ноћи са 11. на 12. фебруара, нешто иза пола ноћи, те да им се траг изгубио након што су се упутили возилом Џип Компас у правцу Видова Поља.

Како нам је рекао портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић нестанак младића у 00:45 сати у ПС Столац пријавила је Р.В.(47) из Видовог поља, казавши да је њен син М.В. (20) био у кафе бару у Стоцу са Ф.С. те да је иза поноћи недоступан на мобител.

Око 01:00 сати отац од Ф.С. и С.П. су ПС Столац дали информације да је С.П. дао своје возило М.В. и Ф.С. да оду у Видово поље након чега им се губи сваки траг.

Младићи се не јављају на мобител, а обиласком града и терена исти нису примијећени.

“У току су све потребне мјере и радње на њиховом проналаску и укључене су све потребне службе и сигурносне институције ,како је превиђено законом кад се ради полицијска потрага”, казао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана