Потрага за другим радником турске компаније проширена од Завидовића према Маглају

ГС
Foto: klix.ba

У току је девети дан потраге за другим радником турске компаније Ценгиз Инсат, који је заједно са својим колегом био ангажиран на осигуравању градилишта аутоцесте на коридору 5Ц, када су с крана на десет метара висине пали у набујалу ријеку Босну у Беговом Хану код Жепча, након чега је за њима организирана потрага.

Припадници Федералних специјализираних јединица за спашавање на води и под водом, њих 15, подијељени у три тима с медицинском и техничком подршком, чамцима и потребном опремом и данас ће претраживати корито и обале ријеке Босне од мјеста несреће до Жепча а данашња потрага проширит ће се и од Завидовића према Маглају.

Осим ФУЦЗ-а, на терену су и припадници Горске службе спашавања Жепче и Сребреник, ЦЗ Жепче, ПУ Жепче, тим Одјела за јавну сигурност Дистрикта Брчко БиХ са сонаром који је прилагођен за овај тип ријеке те припадници Уреда за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама - АФАД из Турске, који су се одазвали позиву турске компаније Ценгиз Инсаат и 13. новембра се укључили у потрагу за несталим радником, држављанином Турске. Спасиоцима су се и данас придружили радници компаније Ценгиз Инсат који помажу у потрази.

Тијело једног од радника, 43-годишњег држављанина Турске, спасиоци су 11. новембра пронашли у ријеци Босни, а за другим несталим мушкарцем потрага је настављена.

Прије почетка потраге, јутрос је, као и сваког дана, направљен план, договорене активности и зоне потраге, а сви који су укључени у потрагу на својим мобилним телефонима имају инсталирану мобилну апликацију за минско сумњива подручја, упознати су о минској ситуацији, а запосленици ЦЗ Жепче подијелили су и карте минско сумњиве површине у подручју у коме се одвија потрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана