Породична трагедија у Модричи: Убио супругу па себе

Горан Обрадовић
Породична трагедија у Модричи: Убио супругу па себе

Модрича - Стево Илић (43) убио је са два хица из ловачке пушке у груди своју супругу Гордану (47), а потом је починио самоубиство пуцајући себи у врат у њиховој породичној кући у Модричи.

Према незваничним информацијама Стево је Гордану убио док је спавала на каучу, а потом је испалио хитац у себе.

Сазнајемо да је Стево Илић оставио опроштајно писмо и коверту са 3.500 марака за њихову малољетну кћерку која се у вријеме трагедије налазила у Њемачкој код тетке. У писму је навео да се извињава кћерки због овог што је урадио.

Тијела Илића у њиховој кући у сриједу послијеподне пронашао је њихов комшија Свето Мијић, а претпоставља се да се трагедија десила ноћ раније.

Мијићу је, у послијеподневним часовима телефонирала Горданина сестра Драгица, која са породицом живи у Њемачкој, те га замолила да оде до куће Илића и види шта се дешава, јер се не јављају на њене телефонске позиве.

- Отишао само до њихове куће и позвонио на врата два пута, али нико није отварао. Сачекао сам још мало и ухватио за кваку. Врата су била откључана, па сам их отворио, те позвао комшије неколико пута. Како се нико није одазвао отишао сам са друге стране куће, гдје су Илићи имали обичај да сједе - рекао је Мијић.

Он је додао да је погледао кроз прозор који је био отворен и тада је видио стравичан призор. Стево је лежао мртав на поду, са пушком на прсима. Поред њега на лежају видио је и његову супругу и одмах позвао полицију.

- Илићи су били веома добри људи и комшије. Нико не зна због чега је ово урадио. Мјештани су их познавали као угледну и поштену породицу коју су сви уважавали - рекао је Мијић.

Послије увиђаја у кући тијела супружника су превезена у добојску болницу, а вјештак Љубомир Цуркић је јуче извршио обдукцију.

- Жена је задобила повреду грудног коша, а мушкарац врата. Код обоје се ради о повредама са великим разарањем ткива, нанесеним из близине сачмом испаљеном из ловачке пушке - прецизирао је љекар Цуркић.

Шок у болници

Директор Болнице за хроничну психијатрију Модрича Миленко Ђукић гдје су били запослени Гордана и Стево Илић рекао је да је ријеч о добрим људима и радницима.

- Гордана је у болници радила 27, а Стево 17 година. Ово је шок за све нас. Он је био на одмору до краја јуна, а Гордана је радила. У уторак је изашла из ноћне смјене. Прије тога попили смо кафу и она је отишла кући да одспава. Ни по чему се није могло наслутити да ће се десити трагедије - казао је Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана