Породица жртве нуди награду за информацију о локацији одбјеглог педофила

ГС
Породица жртве нуди награду за информацију о локацији одбјеглог педофила

БАЊАЛУКА - Породица дјевојчице из Бањалуке која је била жртва Ивице Мишковића, педофила и бјегунца из суда, понудила је награду за информацију о његовој локацији.

Ову информацију за Српскаинфо потврдила је мајка дјевојчице којој се живот претворио у праву ноћну мору након бјекства педофила.

Огорчена мајка одбија вјеровати да је Мишковић све извео сам, те сумња да је имао нечију подршку.

“Не могу да вјерујем да човјек који је годину и по дана био у притвору, са вјештачким куком и пластичним кољеном побјегне из суда и да га нема већ осам дана”, истакла је огорчена мајка.

Она је у име породице понудила награду за информацију о локацији на којој се крије Мишковић.

У  потресној исповијести за Српскаинфо, мајка дјевојчице је открила како је успјела лоцирати педофила и први пут када је умакао хапшењу након пријаве тешког кривичног дјела.

Додаје како су се у међувремену појавиле информација да се Мишковић крије у Хрватској, односно у Србији, али да у њих не верује.

Напротив, ова Бањалучанка је изразила сумњу да је Мишковић имао помоћ једне особе која му је и раније пружала подршку, након првог бјекства.

“Не бојим се за личну безбједност, већ за своју дјецу”, истакла је мајка огорчена на систем који је како наводи својим нерадом и пропустима омогућио предатору да два пута умакне правди.

Потјерница

Подсјетимо, Ивица Мишковић побјегао је из Основног суда у Бањалуци након изрицања првостепене пресуде којом је осуђен на четири године због злостављања дјевојчице (9).

Иако су двојица судских полицајаца били у пратњи, Мишковића су оставили самог у просторији, што је он искористио и побјегао кроз прозор. Током бијега му се успјела супротставити судска полицајка, али је Мишковић ударио нанијевши јој повреде.

Основни суд у Бањалуци расписао је у међувремену потјерницу за Ивицом Мишковићем.

Полиција и даље трага за бјегунцем, који до данас није ухапшен.

Уколико га пронађу, Мишковић ће одговарати због новог кривичног дјела, односно бјекства лица лишеног слободе.

За ово кривично дјело Кривични законик Републике Српске навео је казну до максимално пет година затвора.

Двојица судских полицајаца због чијих пропуста је Мишковић побјегао, у међувремену су суспендована са посла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана