Поново укинута пресуда нападачу на добојске полицајце

Небојша Томашевић
Поново укинута пресуда нападачу на добојске полицајце

БАЊАЛУКА -Врховни суд Републике Српске поново је укинуо пресуду Мустафи Хасанбашићу оптуженом за за покушај убиства двојице полицајаца из Добоја.

Хасанбашић је у поновљеном поступку био осуђен на 13 година затвора.

-Уважавањем жалби републичког јавног тужиоца, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Бањалука и бранилаца оптуженог Мустафе Хасанбашића, укида се пресуда Окружног суда у Бањалуци и предмет враћа првостепеном суду на поновно суђење - потврђено је у Врховном суду.

Према оптужници, Хасанбашић је 9. марта 2018. године, заједно са  Бењамином Ћостовићем напао полицијску патролу у којој су били Нермин Суљић и Алмир Заимовић.  Ћостовић је признао кривицу и осуђен је на годину и по затвора.

Према наводима пресуде коју је укину Врховни суд, Хасанбашић и Ћостовић напали су полицијску патролу у мјесту Главица код Добоја када су их полицајци  уочили да конзумирају и препакују дрогу, однсоно спид и амфетамин. Дрога је била Хасанбашићево власништво.

- Када је видио полицију, Хасанбашић, за којим је била расписана потјерница због избјегавања затворске казне, почео је да бјежи. Одбацио је торбу из које је извадио пиштољ, а у њој је оставио  пакетиће спида. Полицајци су му наредили да стане, а он се окренуо и испалио хитац према њима - наводи се у пресуди.

Додато је да је, док је Хасанбашић бјежао, Ћостовић пришао полицајцима и песницом ударио полицајца Суљића, усљед чега је он из пиштоља нехотице испалио хитац. Ћостовић је покушао да полицајцу отме оружје, али је савладан. Хасанбашић је за то вријеме побјегао у Добој, гдје је његова познаница С. С. позвала такси за њега. Након доласка возила, Хасанбашић је таксисти Здравку Г. рекао да га вози у мјесто Приједел. Током вожње наишли су на полицијски пункт и Хасанбашић је пиштољем запријетио таксисти да га обиђе и не стаје. Када је видио да возилу прилази полицајац, он је таксисту истјерао и сјео за волан те кренуо да бјежи. Полицајац Станко Ђ. је запуцао на возило, али је Хасанбашић побјегао. Доласком у мјесто Рајчево на подручју Зеничко-добојског кантона изашао је из возила и кренуо пјешице. Откривен је у мјесту Палучак код Јабланице, гдје је и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана