Поново ухапшен Петар Дукић, овога пута због напада на инспектора

АТВ
Foto: АТВ

Петар Дукић (44) звани Питер, један од оптужених за организовани криминал и трговину око три тоне дроге у предмету ”Транспортер”, ухапшен је синоћ због сумње да је напао полицијског инспектора, кога је шаком ударио у главу.

Дукић је, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу насилничко понашање, управо спроведен у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, гдје ће га током дана испитати дежурни тужилац.

Напад се догодио јуче око 15.10 часова испред кафића у Лакташима. Како сазнаје АТВ полицајац је тражио Дукића да му уручи позив за саслушање у оквиру друге истраге коју полиција спроводи. Том приликом дошло је до вербалне расправе током које је Дукић ударио инспектора шаком у главу.

Након напада Дукић је побјегао у Добој и за њим је организована потрага. Испоставило се да је умакао у Добој, те да је промијенио аутомобил и вратио се у Бањалуку и Жандармерија га је пронашла и ухапсила у кампу у Рекавицама. У оквиру потраге јаке полицијске снаге су синоћ извршиле рацију у Дукићевом кафе бару ”План Б” у насељу Борик.

Иначе, Дукић годинама важи за криминогену особу. Пред Судом БиХ у току му је суђење по отужници да је заједно са Бојаном Цвијетићем био један од организатора криминалне групе која је из Албаније, преко БиХ, прокријумчарила око три тоне марихуане у земље Европске уније у периоду од 2019. до 2021. године. Група је ухапшена у акцији ”Транспортер” када је полиција у Дукићевом комбију ”Ивеко” пронашла и заплијенила 316 килограма марихуане.

Тужилаштво БиХ на терет му ставља и прање новца у износу од око 3,6 милиона марака. Према оптужници Дукић је новац зарађен продајом дроге гурао у легалне токове преко кафе бара ”План Б” у Бањалуци, те ауто салона ”Мастер ауто”, који су у његовом власништву.

Новцем од дроге Дукић, као и особе које су с њим повезане, су стекле власништво над великом имовином која је детаљно описана у оптужници. Ради се о два земљишта у Бањалуци са кућиштем и пословном зградом, четири стана у Источној Илиџи и Источном Сарајеву, двије гараже у Бањалуци, 25 аутомобила (вриједности од 4.000 до 258.000 КМ), два квада и три мотоцикла ”јамаха”.

Раније је осуђиван новчаним казнама за наношење тјелесних повреда и угрожавање јавног саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана