Поново ухапшен Ненад Радинковић (ФОТО)

АТВ
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Вишеструки преступник из Бањалуке, Ненад Радинковић, ухапшен је јутрос у оквиру акције ”Крос” због сумње да је из гараже приватне куће у Лакташима украо квад.

У ПУ Бањалука наводе да је акција ”крос” спроведена у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Репбулике Српске, преноси АТВ.

Додају да је крађа извршена у ноћи између 18. и 19. септембра ове године у Лакташима.

Ухапшен због крађе квада

”Оштећени је пријавио да је непознато лице током ноћи из гараже породичне куће у Лакташима отуђило четвороцикл такозвани ”квад”. Предузимањем оперативних мјера и радњи, полицијски службеници су синоћ у Лакташима пронашли отуђени четвороцикл”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да су по наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршени претреси на више локација у Бањалуци и Лакташима при чему су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

”Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца, а Н.Р. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука”, наводе у полицији.

 

Радинковић је познат као вишеструки преступник. У мају ове године је хапшен и притворен због сумње да је отео Х.Н. кога је наводно заточио у викендици. Потом је за његову слободу тражио велики износ новца. Преко брата од жртве примио је 42.000 евра у криптовалути и то посредством треће особе.

Широј јавности Радинковић је познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора.

Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора.

Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана