Поново саслушан осумњичени за убиство дјевојчице Данке Илић

Танјуг
Поново саслушан осумњичени за убиство дјевојчице Данке Илић

ЗАЈЕЧАР- У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару данас је поново саслушан Срђан Јанковић, један од двојице осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић код Бора, чије тијело још није пронађено.

На данашњем саслушању, тужилац је додатним питањима проверавао наводе Јанковићеве одбране од 4. јуна ове године, а у складу са стањем ствари у списима предмета.

"Данас је пред тужиоцем, на њен захтев, допунски саслушан Срђан Јанковић. Никакве кардиналне ствари није износио, једноставно је било појашњење неких детаља из његовог исказа који је био пре петнаестак дана", рекао је новинарима Јанковићев адвокат Живорад Богдановић.

Педесетогодишњи Срђан Јанковић из борског села Лука је претходно саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару 4. јуна, када је негирао кривицу, односно да је починио злочин 26. марта.

Он се први пут након хапшења бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану.

Јанковић је ухапшен 4. априла, заједно са својим колегом из ЈКП "Водовод" Дејаном Драгијевићем, под сумњом да су убили двогодишњу дјевојчицу.

Адвокат Богдановић је данас такође апеловао на медије да обрате пажњу на начин извјештавања о овом "осјетљивом случају".

"Овај случај се неће сигурно решити наредних неколико месеци јер тужилаштво планира саслушање још неких сведока. Сва вештачења још увек нису пристигла, тако да до краја септембра се сигурно неће завршити", рекао је адвокат.

Закон је, како је објаснио, предвидио да двојица осумњичених у притвору могу бити до 6 мјесеци и да се у том периоду мора окончати истрага, што би према ријечима Богдановића требало да буде око 4. октобра.

"Осумњичени Јанковић јер дао само један релевантни исказ. То је било пред тужиоцем 4. јуна. Пре тога није давао исказ а у полицији шта је рекао, то је објаснио на саслушању”, рекао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана