Поново драма у школи: Ученик (13) из Брода рекао да ће „направити списак“, реаговала полиција!

ГС
Поново драма у школи: Ученик (13) из Брода рекао да ће „направити списак“, реаговала полиција!

Нови случај ”пријетње списком” потресао је Основну школу ”Свети Сава” у Броду, што је узнемирило ђаке и њихове родитеље!

Како сазнаје АТВ, ученици осмог разреда наставницима су пријавили да је 13-годишњи ђак на часу математике школском другу рекао да ће ”направити списак”. Одмах су алармиране надлежне службе и све је пријављено полицији. Испоставило се да никаквог списка није било и да ученик није имао намјеру да било коме науди. Наводно се радило о томе да је, због дјевојчице, један ученик желио да напакости другом.

”Надлежни у ОШ ”Свети Сава” у Броду су 21. марта пријавили у ПС Брод да је за вријеме трајања наставе ученик осмог разреда рекао другу из разреда да ће ”направити списак ученика” и да он на њему неће бити. Полицијски службеници су поступили по пријави и потврдили те наводе”, каже извор АТВ-а.

Он наводи да су обављени разговори са директорицом школе, разредним старјешином и психологом. Утврђено је да је, након часа, ученик наводе о списку пренио осталим ђацима, што је њих узнемирило па су са свиме упознали разредника.

”Утврђено је да 13-годишњк није имао никакав списак, нити намјеру да било коме науди”, каже извор АТВ-а.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, која се изјаснила да у цијелом случају нема елемената кривичног дјела.

”Наложено је да се све пријави Центру за социјални рад у Броду ради даљег поступања. По комплетирању предмета тужилаштву ће бити достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама”, наводи извор АТВ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана