Поновљено суђење за обљубу малољетних сестара: Tужилаштво одустало од оптужби за злостављање најмлађе

Небојша Томашевић
Поновљено суђење за обљубу малољетних сестара: Tужилаштво одустало од оптужби за злостављање најмлађе

БАЊАЛУКА - Окружно тужилаштво у поновљеном поступку одустало је од кривичног гоњења Драгана Б. (24) из Лакташа за обљубу најмлађе од четири сестре с чијом мајком је био у емотивној вези, а тражи да он буде осуђен за сексуално злостављање преостале три дјевојчице.

Изношењем завршних ријечи оптужбе и одбране завршено је поновљено суђење оптуженом који је био осуђен на 19 година затвора због сексуалног злостављања четири дјевојчице. Нова пресуда биће изречена у понедјељак.

Драган Б. је био осуђен због више кривичних дјела обљуба  дјетета млађег од 15 година у стицају са кривичним дјелом задовољење полних страсти пред дјететом. Пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске на основу жалбе одбране и случај вратио на ново одлучивање.

Бранилац оптуженог Александар Јокић истиче да његов клијент треба да буде ослобођен оптужби за обљубу три дјевојчице и сматра да једино може бити осуђен за злостављање најстарије дјевојчице и то по основном облику кривичног дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година.

Суђење је било затворено за јавност тако да детљи нису доступни јавности. Према оптужници, Драган Б. је сексуално злостављао четири сестре рођене 2005, 2007, 2008. и 2013. године. Терете га и да је имао полне односе са њиховом мајком док су дјевојчице биле присутне у просторији.

У оптужници се, између осталог, наводи да је оптужени од марта 2019. године до фебруара 2020. године у кући гдје су  дјевојчице живјеле са мајком у једном селу код Лакташа, као и у својој породичној кући, у више наврата „починио обљубу и другу полну радњу изједначену са обљубом” над сестрама. Додаје се  и да је био у емотивној вези са њиховом мајком и „наводно јој помагао у пољопривредним радовима те свакодневно боравио у њиховој кући у вријеме док је био одсутан отац малољетне дјеце”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана