Полупао банкомат јер није успио да подигне новац, па ножем насрнуо на радника обезбјеђења

Небојша Томашевић
Полупао банкомат јер није успио да подигне новац, па ножем насрнуо на радника обезбјеђења

ГРАДИШКА - Ђани С. (48) из Градишке ухапшен је због сумње да је решетком шахта полупао банкомат након чега је ножем насрнуо на радника обезбјеђења Адико банке, а затим избушио гуме на два возила на оближњем паркингу, сазнаје „Глас Српске“.

Овај инцидент се догодио данас око 12.25 часова када је Ђани С. дошао на банкомат у Видовданској улици у Градишци да би подигао новац, а како сазнајемо био је пијан и у крви је имао око 0,98 промила алкохола.

- Ђани С. је, након што није успио да подигне новац, скинуо решетку од оближњег шахта и покушао да разбије банкомат како би се домогао новца. Када је видио шта се дешава, радник обезбјеђења банке из агенције „Секјуритис Сарајево“  је истрчао и покушао да га спријечи. Говорио му је да то не чини и да не лупа имовину банке. Међутим, Ћани С. је тада извадио нож и насрнуо на њега уз пријетљу да ће га убости - казао је извор близак истрази.

Додао је да је радник обезбјеђења успио да побјегне насилнику у унутрашњост банке и позвао полицију.

Према његовим ријечима, Ђани С. након тога је отишао на оближњи паркинг и пробушио гуме на два аутомобила.

Полицијска управа Градишка, наводећи иницијале, саопштила је да су након пријаве овог догађаја испред банке затекли осумњиченог да буши гуме на возилима.

-  Полицијској станица Градишка пријављено је да се у Видовданској улици у непосредној близини  „Адико банке“ налази непознати мушкарац  са ножем у руци. Одмах по пријави на лице мјеста су изашли полицијски службеници који су затекли мушкарца како ножем оштећује пнеуматике на два возила, на паркингу ипсред  наведене банке. Полицајци су га брзом интервенцијом савладали и ухапсили  те утврдили да је ријећ о Ђ. С. из Градишке - рекли су у Полицијској управи Градишка. Додали су да је да је даљом истрагом утврђено да је Ђ.С. претходно решетком од шахта лупао по банкомату Адико банке те ножем насрнуо на радника обезбјеђења из фирме „Секјуритас Сарајево“.

- Осумњиченом Ђ. С. на терет се ставља да је починио кривична дјела угрожавање сигурности,  теша крађа  и  оштећење и одузимање туђе ствари.  О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те је у току истрага-рекли су у ПУ Градишка.

Сазнајемо да Ђани С. до сада није би познат по чињењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана