Полицијска управа Бијељина: Пјешаци и бициклисти да носе свјетлоодбојни прслук

Танјуг
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Из Полицијске управе Бијељина апеловали су да пјешаци и бициклисти у условима смањене видљивости носе свјетлоодбојни прслук који знатно помаже да их возачи уоче.

"Зимски период карактеристичан је по већем броју саобраћајних незгода, нарочито у условима смањене видљивости након 16.00 часова, а највећи број саобраћајних незгода у којима страдају пјешаци и бициклисти регистрован је као посљедица непрописног кретања пјешака, кретања коловозом под дејством алкохола, као и кретања пјешака коловозом у ненасељеном мјесту без свјетлоодбојног прслука", саопштено је из ове полицијске управе.

Они напомињу да грађани у зимском периоду углавном носе тамну одјећу, што у многоме отежава њихову видљивост, посебно у улицама и на мјестима који нису освијетљени.

"Из тих разлога апелујемо на пјешаке и бициклисте да у условима смањене видљивости, нарочито од 16.00 часова, користе свјетлоодбојни прслук, да у ненасељеном мјесту користе лијеву ивицу пута, да коловоз прелазе искључиво на обиљеженом пјешачком прелазу, као и да се не крећу коловозом уколико су под дејством алкохола", наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе поручили су пјешацима да не дозволе да постану дио црне статистике и да као учесници у саобраћају носе одјећу која има флуоросцентне и свијетле дијелове како би их уочили остали учесници у саобраћају.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана