Полицијска управа Бањалука: За два дана санкционисан 71 пијани возач

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Полиција је санкционисала 71 возача због недозвољене концентрације алкохола у организму током појачане контроле саобраћаја на подручју града Бањалука и општине Лакташи протеклог викенда.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су на том подручју реализовали регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају и том приликом издали 81 прекршајни налог.

Контролисана су 342 учесника у саобраћају, извршено је алкотестирање 341 возача, издато 70 прекршајних налога, као и 11 прекршајних налога по другим основама, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму санкционисан је 71 возача од чега 41 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 промила, те 16 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 промила.

Четири возача су ухапшена и задржана у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 промила, као и један возач који је одбио да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму.

Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су три возача млађа од 21 године или са мање од три године возачког искуства.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана