Полицијска акција у Бањалуци, има ухапшених ФОТО, ВИДЕО

Н.Т.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке у току је велика полицијска акција, а према незваничним информацијама, има и ухапшених особа.

"Глас Српске" незванично сазнаје да је у насељу Борик ухапшен Јеленко Кнежевић и да је, наводно, ријеч о истрази једног убиства.

У оквиру истраге коју је јутрос започело Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске,  припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), наоружани дугим цијевима, су опколили зграду у улици Јасеновачких логораша у насељу Обилићево, поред ресторана Угоститељске школе. 

 

Сазнајемо да је полиција  ишла од стана до стана. Наводно претресају стан једног од осумњичених. 

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач потврдио је да је Бањалуци у току акција САЈ-а. Нагласио је да МУП Српске наставља борбу против организованог криминалитета.

- Данас смо имали одређена хапшења, још увијек су наши полицајци на терену, нису у потпуности завршили своју акцију, тако да не могу да откривам детаље поводом те акције - истакао је Лукач.

Истакао је да МУП ради заједно са тужилаштвима.

- Управо сада радимо на привођење неколико лица која доводимо у везу са организованим криминалитетом, а та лица су углавном увезана кроз многе ствари што се тиче и трговине наркотицима и могућности извршења тежих кривичних дјела попут убистава, али жао ми је да у овом тренутку не могу давати више информације - навео је Лукач.

У Тужилаштву БиХ потврђено је да су они наредили акцију, али су одали да не могу говорити о детаљима.

Рекли су да ће више информација бити саопштено касније.

Сазнајемо да је наводно ријеч о наставку акције „Транспортер“ те да се  ради о истрази тешких кривичних дјела, међу којима и убистава.

АТВ наводи да је САЈ ухапсио двије особе у бањалучком насељу Борик. 

Према изјавама очевидаца, како јавља Српскаинфо, велики број полицајаца је данас привео једну особу у близини Основног суда у Бањалуци.

– Видио сам четири полицијска комбија и више полицајаца који су са пушкама били ту – рекао је један од очевидаца за овај портал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана