Полиција "за петама" Стефановим убицама!

ГС
Полиција "за петама" Стефановим убицама!

Полиција и породица српског репрезентативца и ММА борца, Стефана Савића, још увијек трага за одговорима од момента када је њихов једини мушки насљедник убијен у кобној ноћи између 24. и 25. фебруара.

Већ двије недјеље нема ни трага ни гласа од убица Марка Даничића (23) и Василија Гачевића (23), који су монструозно убили Стефана и наставили свој пут то вече као да се ништа није догодило.

Српска полиција већ данима трага за њима, а такође на грађане се апелује да пријаве уколико имају било какву информацију о Стефановим убицама. Како смо недавно писали, рекло би се да им је полиција "за петама", поготово што је према незваничним информација, прије неколико дана пронађена крвава одјећа у једном стану код Ђерма, полиција је одећу послала на вјештачење, и сада се чекају нови резултати истраге, преноси Курир.

Па да подсјетимо, како је рекао саговорник поменутог портала, сумња се да се убице налазе у неком штек стану, а монструозно убиство очигледно је било испланирано до детаља, с обзиром на то на који је начин нападнут ММА борац. Такође се наводи да проблем између њих датира још од прије двије године када су исти момци напали Стефановог друга, а српски репрезентативац је тада притрчао у помоћ и једном од њих сломио вилицу.

Савић је сахрањен 27. фебруара у Болечу, када је присуствовало више од хиљаду људи, између осталог, и боксери из свих крајева Србије који су Стефана волели као пријатеља и поштовали као борца.

И његов тренер се опростио потресним ријечима, а како је испричао дједа убијеног Стефана, тренер га је волио као свог сина.

- Узео си бронзу на светском првенству у новембру прошле године... Дете си свог оца и своје мајке, моје си дете и Божије си дете! Знам да посао није завршен и да ћемо се поново срести! Бићемо ту и наставићемо где смо стали! Ја не могу да искажем тугу, кичма ми је поломљена и не знам како ћемо даље. Слава теби, слава прецима, слава роду нашем! Верујемо у тебе и верујемо у пријатеље. Пријатељи ће нам дати енергију, идеш где треба. Жив нам био Стефане, идемо даље - с тугом је причао тренер.

Расписана потјерница

За Марком Даничићем и Василијем Гачевићем полицајци су расписали потраге и полиција позива грађане да се, уколико имају информације о кретању и боравишту осумњичених, јаве Полицијској управи за град Београд, на бројеве телефона: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, као и на 192 или најближој полицијској станици.

Према ријечима криминолога Божидара Спасића, врло је могуће да се бјегунци крију у неком "штек" стану у Београду, осим ако нису већ побјегли у иностранство. А како каже познати адвокат Тома Фила, "полиција је урадила одличан посао јер је одмах идентификовала двојицу осумњичених и да је питање дана када ће бити ухапшени".

- За њима је расписана потрага, а из искуства могу да вам кажем да ће се крити или у штек стану или у бекству само онолико колико буду имали новца. Са породицама и пријатељима не могу да контактирају. У једном тренутку морају изаћи напоље - рекао је Фила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана