Полиција упозорава грађане на фирму из Брчког која вара људе путем интернета

Небојша Томашевић
Полиција упозорава грађане на фирму из Брчког која вара људе путем интернета

БАЊАЛУКА – Полиција упозорава грађане на преваре путем друштвених мрежа које сроводи фирма "Магнетик софтвер тек" из Брчког нудећи рекламу за пословање.

- Полицијска управа Бањалука располаже сазнањима да у посљедње вријеме грађани путем друштвених мрежа "Фејсбук", "Инстаграм" и „Тик – ток“ добијају рекламу за пословање и за лаку зараду коју нуди фирма „Magnetix software tech DOO“ Брчко Дистрикт. Рекламирају их лажни ботови, али и домаћи промотери - наводи се у саопштењу Полицијске управе Бањалука.

Додаје се да  овај тип пословања функционише варањем људи наводећи да је ријеч о легитимном пословању, те се тражи лајковање страница „е-трговине“ као што су „еBay“ и слично.

- Да би се приступило пословању, фирма захтјева да се уплати депозит у износу од 100 КМ. Такође, износ зараде зависи од „довођења“ других људи у посао. Да би све изгледало легално, фирма је грађанима који уплате одређену количину новца, „враћала“ одређен износ односно „зараду“, што није ни близу онога што на почетку пословања представе као зараду. Након што зараде на једном лицу одређену количину новца, гасе приступ за ту особу. Такође, постоје информације да ова фирма „послује“ и у затвореним „Телеграм“ групама - стоји у саопштењу полиције.

Грађани се упозоравају да не насједају на овакав вид преваре, те да на име наведене фирме не уплаћују свој новац.

-Такође, позивамо грађане да све случајеве напријед описане преваре пријаве позивом на 122 или лично у надлежну полицијску станицу – кажу у полицији.

Наводно се ради о пирамидалној превари на коју је "насјело" неколико грађана БиХ надајући се лакој заради.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана