Полиција ухапсила Мркоњићанина због сумње да је обљубио дјевојчицу

ГС
Полиција ухапсила Мркоњићанина због сумње да је обљубио дјевојчицу

МРКОЊИЋ ГРАД - Полиција у Мркоњић Граду ухапсила је Т.К. (57) због сумње да је обљубио дјевојчицу (12), јавили су медији у Српској.

Након хапшења и криминалистичке обраде, осумњичени је пребачен у бањалучко тужилаштво које је затражило притвор по свим основама.

О притвору ће одлучити Основни суд у Мркоњић Граду.

„Независне“ наводе да се драма која је потресла Мркоњић Град десила у уторак када је Т.К. како се сумња покушао напаствовати дјевојчицу која живи у близини његове куће, у једном мркоњићком насељу. Она је успјела да се одбрани, а потом је услиједила потрага за осумњиченим којег је полиција тражила у овом граду.

-Било је опсадно стање, полиција је била на сваком кораку и тражили су неког, све су контролисали. Касније смо чули шта се десило - кажу мјештани.

„Независне“ сазнају да се осумњичени неко вријеме крио те да је сутрадан ухапшен.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због  постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело,  те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела. Притвор траже  и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана