Полиција у Љубушком открила плантажу марихуане вриједну преко милион КМ

ГС
Foto: МУП ЗХК

ЉУБУШКИ - Полиција у Љубушком открила је плантажу марихуане у мјесту Липно на којој је пронашла 918 стабљика чија је вриједност у уличној продаји преко милион КМ и ухапсила двије особе које је затекла на том локалитету, потврђено је из МУП-а Западно Херцеговачког Кантона.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а ЗХК су проводећи појачане мјере у циљу сузбијања злоупотребе опојних дрога дошли до оперативних сазнања да се на подручју мјеста Липно, Љубушки налази засађен велик број зелених стабљика које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље, наводе из МУП-а ЗХК.

"По добивеним сазнањима полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције су приступили претрази терена, те су на тешко приступачном терену у мјесту Липно, пронашли већи број зелених стабљика. На локалитет на којем су биле засађене стабљике 15.07.2022. године око 08:40 сати долазе двије мушке особе и одмах почињу са сабирањем стабљика, те их полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције и полицијски службеници Специјалне полиције лишавају слободе. Утврђено је да се ради о особама Р. А. (63) и М. А.(21) из мјеста Витина, Љубушки", наводе из МУП-а ЗХК.

Полиција је утвдрила да се на тешко приступачном терену у мјесту Липно, Љубушки налази засађен велики број зелених стабљика које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље, уличне вриједности од преко милион КМ.

Након извршеног увиђаја стабљике су изузете и смјештене у службене просторије МУП-а ЗХК Љубушки, а над ухапшеним Љубушацима су током криминалистичка обрада због постојања основа сумње да су починили кривично дјело "Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога" у цијелости признали почињене наведеног дјела, а са случајем је упознато и Тужилаштво ЗХК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана