Полиција у викендици пронашла арсенал оружја

Ј.Са.
Foto: Кликс

ЈАЈЦЕ - Младић С. Ј. (20) из Јајца приведен је у акцији "Шмајсер" након што је полиција код њега пронашла арсенал оружја и другу војну опрему.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Средњобосанског кантона саопштили су да је осумњичени приведен у четвртак у мјесту Борци код Јајца.

- Акција се проводи по наредби Општинског суда у Јајцу, а осумњичени је добровољно предао њемачки аутомат тзв. "Шмајсер" са празним оквиром и 16 комада оштре муниције за карабин - навели су у МУП-у СБК.

Додају да се све ради у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом у Травнику.

- Приликом претреса викендице коју користи осумњичени, полиција је пронашла карабин, полуаутоматску пушку, аутоматску пушку са дрвеним кундаком и четири метална оквира, зрачну пушку, 124 комада муниције, кутију дијабола за зрачну пушку - појаснили су у полицији.

Такође, полицијски службеници Полицијске станице (ПС) Јајце су 1. новембра извели још једну  акцију којом приликом су извршили претрес куће, пратећих објеката и возила које користи М. М. (27) у мјесту Булићи код Јајца

- Приликом претреса пронађена је полуаутоматска пушка, пиштољ "глок" са оквиром,  зрачна пушка,  војни бајонет у футроли, 35 метака, калибра 22 мм, пригушивач за паповку, муниција за ловачку пушку, војни сандук за муницију - навели су у полицији.

Истичи да су, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, наведено оружје и муницију одузели, те да ће против осумњичених С. Ј. и М. М. бити предузете  законом прописане радње у вези са документовањем и доказивањем кривичног дјела недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана