Полиција у Градишци зауставила лажно санитетско возило: Турчин замотан у завоје глумио пацијента

Ј. Са.
Полиција у Градишци зауставила лажно санитетско возило: Турчин замотан у завоје глумио пацијента

ГРАДИШКА - Полиција у Градишци зауставила је лажно санитетско возило у којем је, осим возача Владимира Т. (36), затекла "медицинску сестру" Сабину К. (22) и "пацијента" А. Р. (49) из Турске, сазнаје "Глас Српске".

Како нам је потврђено полиција је јуче добила анонимну дојаву о сумњивом возилу  у Чатрњи код Градишке.

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале, саопштили су да су приликом контроле возила утврдили да су возач В. Т. и медицинска сестра С. К. држављани Србије, док је лажни пацијент А. Р.  из Турске.

- Након што су зауставили возило у њему је, поред возача и дјевојке која је  глумила медицинску сестру, затечен и "пацијент" који је глумио да је у несвијести, те није реаговао на полицајце- рекао је извор близак истрази, те додао да је "пацијент" на руци  имао залијепљену иглу како би изгледало као да прима инфузију, али игла није била отпакована, па је полиција одмах схватила да је у питању покушај кријумчарења страног држављанина.

Према незваничним информацијама приликом контроле откривено је да се санитетско возило регистровано на Дом за стара лица "Конак" у Сремској Каменици у Србији у којој су запослени возач и "медицинска сестра".

Дом и санитетски транспорт "Конак" намијењен је за смјештај пацијената којима је потребна постоперативна њега, смештај ортопедских пацијената, као и пацијената у стању након шлога.

Према нашим сазнањима А. Р. је наводно био повријеђен, па су га Бладимир и Сабина из Бањалуке требали одвести у Аустрију, а за шта им је он платио око 5.000 еура.

У полицији су нам рекли да су претресли возило, али није забиљежено ништа сумњимо.

- Обавијештено је Тужилаштво БиХ да се види да ли има кривичног дјела кријумчарења људи- рекли су кратко у полицији, те додали да им је из Тужилаштва саопштено да, након предузимања свих мјера и радњи, нема наведеог кривичног дјела.

С обзиром да држављани Турске могу да се крећу кроз Бањалуку из Тужилаштва су рекли да се А. Р. преда у надлежност Центра за странце, док су возач и медицинска сестра пуштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана