Полиција у Бањалуци након дојава заплијенила оружје и дрогу

Ј. Са.
Полиција у Бањалуци након дојава заплијенила оружје и дрогу

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција је током викенда у три одвојена случаја ухапсила неколико особа због посједовања наркотика и оружја, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Први случај хапшења био је у петак око два часа иза поноћи када је полиција  зауставила и контролисала П. М. из Бањалуке и том приликом се испоставило да он код себе има 1,8 грама кокаина, те да је учествовао у саобраћајној несрећи гдје је једно возило слетило са коловоза.

- Он ће бити санкционисан због прекршаја из безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и због производње и промета опојних дрога - рекли су из ПУ Бањалука.

Дан касније, у суботу, полицији је стигла пријава да се у близини маркета у Обилићеву налази сумњива особа.

- Брзим и ефикасним радом полиција је утврдила да се ради о Б. М. из Бањалуке, од кога је одузет гасни пиштољ - рекли су кратко у полицији не наводећи детаље.

Такође, бањалучки полицајци су у недјељу поступили по пријави забринутих грађана да се у возилу у улици Мајке Југовића налазе два сумњива мушкарца.

– Утврђено је да се ради о А. Т. из Добоја и М. К. из Бањалуке. У возилу је пронађена и одређена количина марихуане, а мушкарци су ухапшени. А. Т. је подвргнут испитивању на присуство опојне дроге, којом приликом је утврђено присуство кокаина и амфетамина, док је М. К. одбио да се тестира. Такође, код наведених особа утврђено је и присуство алкохола у организму – саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Исти дан у Сарајеву на улазу у Сарајево припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево пресрели су аутомобил у којем су се налазила три мушкарца, а који су претходно избацили дрогу кроз прозор.

- Ова акција је спроведена заједно са припадницима МУП-а РС због тога што се тројац није хтио зауставити након што их је покушала зауставити полицијска патрола у РС.

Како незванично сазнајемо, они су дрогу избацили на подручју Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана