Полиција током викенда открила двије приватне забаве у Градишци

ГС
Полиција током викенда открила двије приватне забаве у Градишци

ГРАДИШКА - Припадници Полицијске управе Градишка током протеклог викенда открили су двије приватне забаве у викендицама, на којима нису поштоване мјере за сузбијање пандемије вируса корона, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

У суботу једна приватна забрана откривена у викендици у мјесту Сеферовци код Градишке, а дан касније полиција је упала на још једну забаву.

-Полицијски службеници Полицијске управе Градишка извршили су контролу једне викенд куће у мјесту Брестовчина, Градишка, гдје је организована приватна забава супротно мјерама из закључка Републичког штаба за ванредне ситуације. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се достави извјештај за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Из МУП-а додају да је и у мјесту Прибинић код Теслића забиљежено једно кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије када је у угоститељском објекту затечено 19 особа.

Током викенда укупно је извршено 255 контрола, а осим поменута три кривична дјела забиљежен је и 91 прекршај по Закону о заштити становништва од заразних болести и сачињене су 72 службене забиљешке које ће бити достављене другим органима, а у вези с извршним контролама.

-У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности - закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана