Полиција реаговала због галаме, па ријешила три крађе и пронашла дрогу и ауто са украденим таблицама

Jасмина Салопек
Полиција реаговала због галаме, па ријешила три крађе и пронашла дрогу и ауто са украденим таблицама

ПРЊАВОР – Прњаворска полиција ухапсила је јуче у мјесту Доњи Гаљиповци, због нарушавања јавног реда и мира Прњаворчане Л.В. и Д.П. и том приликом открила да су њих двојица могући извршиоци три кривична дјела – једне тешке и двије крађе, потврђено је „Гласу Српске“.

Извор „Гласа“ каже да је приликом интервенције полиције пронађен „ауди“ у власништву Л.В. са којим су њих двојица највјероватније ишли у крађе.

Осим тога, полиција је пронашла марихуану и утврдила да су на „аудију“ регистарске таблице украдене са дугог возила. Између осталог је утврђено да аутомобил са лажним таблицама користили при крађи краве у Српцу.

Полиција је саопштила да су Полицијској станици Прњавор грађани око поноћи пријавили да непозната лица галаме и вичу. Изласком на лице мјеста полицијски службеници утврдили су да се ради о Л.В. и Д.П.

-Л.В. је по уочавању полицијских службеника испод паркираног путничког возила „ауди“ бацио ПВЦ врећицу. Обављен је увиђај и пронађена је и одузета одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу мрихуану – саопштила је полиција. Л.В. је, тако, осим због  нарушавања јавног реда и мира, ухапшен и због посједовања дроге.

Полиција је након проналаска марихуане обавила провјере „аудија“ и утврђено да се на возилу налазе неприпадајуће регистарске ознаке, које су 4. јуна украдене са „фијата“ на подручју Прњавора, те су исте привремено одузете.

-Такође, утврђено је да постоји основ сумње да је „ауди“ предмет царинског прекршаја, те је возило од Л.В. привремено одузето и биће предато Управи за индиректно опорезивање БиХ – наводе у полицији.

Додају да је над Д.П. и Л.В.  потом извршена криминалистичка обрада и, према ријечима нашег саговорника, током разговора с њима је утврђено да је постоји сумња да су у  децембру 2021. починили тешку крађу на подручју општине Прњавор те двије крађе, 3. и 4. јуна ове године, на подручју општина Прњавор и Србац.

О наведеном су обавијештени дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног судау Прњавору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана