Полиција разбила ланац проституције у БиХ, старији мушкарац ухапшен као вођа групе

ГС
Полиција разбила ланац проституције у БиХ, старији мушкарац ухапшен као вођа групе

ТУЗЛА - Тузланска полиција разбила је ланац проституције који се одвијао у Живиницама, Тузли, Лукавцу и Брчком, а међу ухапшенима је и 67-годишњи Фаик Брчаниновић, који је осумњичен као вођа групе и за њега је предложен притвор, јавио је Кликс.

Ухапшене су још двије особе - М. Б. из Калесије и И. К. из Тузле.

Сектор криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона је по налогу Тужилаштва и уз наредбу Општинског суда Живинице прекључе извршио претресе на више локација у Живиницама, Тузли, Калесији и Брчком, када су три особе лишене слободе.

Након криминалистичке троје ухапшених су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати у надлежност Тужилаштва ТК.

Кантонално тужилаштво у Тузли је судији за претходни поступак Општинског суда Живинице ставило приједлог за одређивање једномјесечног притвора за Брчаниновића из Живиница, због постојања основане сумње да је починио продужено кривично дјело навођења на проституцију.

-Брчаниновић је осумњичен да је у периоду од јануара 2020. до августа 2021. године у Тузли, Живиницама, Лукавцу и Брчком подстицао више жена на проституцију и учествовао у организовању пружања сексуалних услуга за више мушкараца и на тај начин прибављао себи противправну имовинску корист. Дио новца од пружања сексуалних услуга је давао оштећеним женама, а дио задржавао за себе – навели су у Тужилаштву.

Истрага за навођење на проституцију је отворена и против М. Б. из Калесије, која је осумњичена да је с Брчаниновићем учествовала у једној радњи у организовању пружања сексуалних услуга.

-Након испитивања у Тужилаштву ова особа је пуштена да се брани са слободе - навели су из тузланског тужилаштва.

Истрага је отворена и против И. К. из Тузле, који је осумњичен за кривично дјело неовлаштеног држања оружја или експлозивних материја. Припадници СКП МУП-а ТК су приликом претреса стана ове особе у Тузли пронашли пиштољ и муницију које је посједовао без важеће дозволе за држање оружја.

Поступајући тужилац је донио наредбу о провођењу истраге и испитао осумњичене те је за Брчаниновића ставио приједлог за одређивање притвора надлежном суду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана