Полиција открила ко је запалио скупоцјени “порше” у Бањалуци, ухапшен један осумњичени

Ј.Са.
Полиција открила ко је запалио скупоцјени “порше” у Бањалуци, ухапшен један осумњичени

БАЊАЛУКА - Драже Т. (47) из Котор Вароша ухапшен је у акцији “Пламен” због сумње да је, заједно са Мирком К. (57) из Лакташа који се тренутно налази у бјекству, запалио “порше кајен”, потврђено је “Гласу Српске”.

Извор близак истрази рекао је да се сумња да је Драже Т. возилом “голф” довезао Мирка К. до мјеста гдје се налазио “порше”.

- Другоосумњичени је од раније познат полицији, а у овом случају се сумња да је, након што је изашао из “голфа”, отишао до паркираног возила које је било “мета”. Полио га је запаљивом течношћу, запалио, вратио се у “голф” и побјегао заједном са Дражом Т.- рекао је наш извор из истраге.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су, наводећи иницијале да је двојац ухапшен у уторак, а осумњичени су за одузимање туђе ствари и саизвршилаштво.

- Службеници су дошли до сазнања да се ухапшени могу довести у везу са  кривичним дјелима која су извршена 12. октобра ове године Бањалуци у Булевару Петра Бојовића, а том приликом је дошло до запаљења возила у власништву М. Л. из Бањалуке - саопштено је из полиције.

Незванично сазнајемо да је “порше”, у вријеме када је запаљен, користио Александар Л.

У полицији наводе да је на основу наредбе Основног суда у Бањалуци обављен претрес стана и возила које користи Д. Т.

- Том приликом су пронађени и одузети трагови и предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног тужилаштва Бањалука и Основног суда у Бањалуци - појаснили су у полицији.

Према ранијим информацијама, пожар су локализовали власник возила и грађани прије доласка припадника Ватрогасне бригаде Бањалука, а полицајци су, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, обавили увиђај и са лица мјеста изузели трагове и доказе који су били предмет вјештачења.

Лакташанин Мирко К. од раније је познат полицији по кривичним дјелима.

Између осталог,  25. новембра 2017. године  је ухапшен јер је  пиштољем пријетио полицајцу да ће га убити, као и због тешке крађе у коју је ишао са Гораном Б. (46).

Досије

Мирко К. хапшен је и почетком јуна 2018. године у акцији “Кантри”, заједно са Гораном Б. због сумње да су извршили кривична дјела из области имовинских деликата у којима је причињена материјална штета у износу од око 11.000 КМ. Мирко К. је током 2017. године извршио тешку крађу када је провалио у  кућу одакле је крао новац и златни накит.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана