Полиција о случају обљубе штићенице Дома „Рада Врањешевић“: Случај пријавио Дом, саслушано више особа

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Обљубу штићенице Дјечијег дома „Рада Врањешевић“ полицији су пријавили радници ове установе и њена мајка, а у истрагу је био укључен и Центар за социјални рад, рекао је на конференцији за новинаре начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука Јован Стојичић.

Према информацијама до којих је дошао „Глас Српске“ у овом случају ухапшен је и притворен Петар Љ. из Градишке због сумње да је обљубио штићеницу Дома М.Р. (13).

- Заједно са Окружним јавним тужилаштвом спровели смо истрагу и прикупили одређене информације и медицинску документацију. Саслушано је више лица, а Дом је сарађивао у истрази. У овом случају уз извјештај о почињеном кривичном дјелу осумњичени је предат тужилаштву - рекао је Стојичић.

Додао је да му није познато да је жртва измјештена из Дома.

Када је у питању институционална истрага у Дому због овог и ранијих случајева,он је подсјетио да је Министарство здравља Републике Српске формирало комисију за то.

Према незваничним информацијама, Петар Љ. је бивши штићеник Дома,а са дјевојчицом се дописивао.

Он је кривично дјело починио почетком фебруара када је дошао у Бањалуку и нашао се са дјевојчицом. Њих двоје су отишли  у близини Зеленог моста, где су на клупи имали сексуални однос.

Након што се сазнало за овај случај Петар Љ.  је ухапшен и одређен му је једномјесечни притвор због кривичног дјела „обљуба дјетета”, које му се ставља на терет.

Ово је нови скандал који потреса  Дом „Рада Врањешевић“, а почетком године због обљубе штићеница ухапшена су и притворена два радника Дома.

Бранилац осумњиченог Марко Микеш казао је да његов клијент негира кривицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана