Полиција о инциденту у Ливну: Шесторо приведених, троје затражило помоћ љекара

ГС
Foto: Принтскрин

ЛИВНО - Шест особа је приведено, од чега су три затражиле љекарску помоћ, након јутрошњег протеста код Ливна, током којих је, према тврдњама грађана, полиција тукла жене и дјецу.

Из МУП-а Кантона 10, међутим, нису саопштили да ли су или нису примијенили силу, већ су навели да је 23. августа ПУ Ливно добила захтјев за асистенцију полиције од подузећа "Лара Натурал", у којем се наводи да ће 26. авгута наставити са истражним радњама на локалитету "Кривића Гај", те да им се омогући несметан приступ локацији.

"Приликом пружања асистенције у једном моменту један број грађана ометао је полицијске службенике у обављања својих службених радњи на начин да су нагуравали полицијске службенике, након чега је шест особа приведено у ПП Ливно. Доласком у ПП Ливно три особе су затражиле лијечничку помоћ, те су одвезене у Дом здрав Ливно гдје им је указана лијечничка помоћ, с тим да је једна од тих особа упућена у Жупанијску болницу Ливно на даљње лијечење, а остале двије особе су враћене у ПП Ливно", навели су из МУП-а Кантона 10.

Како су додали, од свих приведених особа у току је узимање изјава на околности ометања полицајаца у обављању службених радњи.

"Радници ПП Ливно су у више наврата обавили усмене разговоре са мјештанима села Мегда, Поткрај, Кривића Гај, те су они упознати са поступањем полиције приликом пружања асистенције, као и са законским санкцијама уколико дође до спречавања овлаштене службене особе при обављању послова", наводе из МУП-а Кантона 10.

Како се истиче, мјештани ових села су у страху да ће остати без питке воде, те да ће им радне машине предузећа "Лара Натурал" уништити локални пут Мегдан - Кривића Гај, па зато блокирају пут и спречавају ово предузеће у извођењу радова, преноси Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана