Полиција истраживала насиље у породици па пронашла арсенал

ГС
Полиција истраживала насиље у породици па пронашла арсенал

ОСМАЦИ - Код П.К. из Осмака који је оптужен за насиље у породици, полиција је пронашла арсенал оружја.

-Против наведеног лица слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним д‌јелима насиље у породици или породичној заједници и ,недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја надлежном тужилаштву – казали су у полицији.

Полицијска управа Зворник  саопштила је да су радећи на документовању кривичног д‌јела насиље у породици или породичној заједници, на основу наредбе Основног суда Зворник, а уз претходну сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини јуче извршили претрес куће и возила које користи П.К.

-Приликом претресања пронађено је и привремено одузето више комада оружја и муниције и то аутомат М-56, шест оквира М-56, дрвени кундак за пушку М-70, седам оквира за пушку М-70, борбени рап за муницију, пет комада ручне дефанзивне бомбе М-52, ручна дефанзивна бомба М-93, 10 комада ручне офанзивне бомбе и 866 комада муниције различитог калибра -  навели су из полиције.

Додали су да је полицији у Осмацима истог дана око 13:20 пријављено извршење горе наведеног кривичног д‌јела за које се П.К. сумњичи.

Том приликом наведено лице је ухапшено, а на основу добровољне предаје привремено је одузета аутоматска пушка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана