Вођа црногорске криминалне групе ухапшен у сарадњи са Европолом, полиција претресла стан у Бањалуци ФОТО, ВИДЕО

Небојша Томашевић
Полиција претресла стан Дејана Ровчанина
Foto: Н. Томашевић | Полиција претресла стан Дејана Ровчанина

БАЊАЛУКА- Полиција је завршила претрес стана држављанина Црне Горе Дејана Ровчанина, који је јутрос ухапшен у Бањалуци, сазнаје „Глас Српске“ на лицу мјеста.

Ровчанин је присуствовао претресу, након чега је изведен из стана који је користио у згради у улици Слободана Кустурића у бањалучком насељу Старчевица број четири и одведен у полицију и у току криминалистичка обрада, саопштено је Министарства унутрашњих послова Српске уз навођење иницијала ухапшеног.

Он ће након криминалистичке обраде бити спроведен у Суд БиХ.

Ова акција, истичу у саопштењу, реализована је у оквиру оперативне сарадње МУП-а Српске и Европола.

За ухапшеним је расписана међународна Интерполова потјерница за кривична дјела стварање криминалне организације, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и незаконито држање оружја.

Ровчанина, вођу криминалне групе која се бави шверцом кокаина и хероина, у Бањалуци су ухапсили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске на основу потјернице Интерпола.

Њега траже због кривичних дјела стварање криминалне организације, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и незаконито држање оружја. Он ће током дана бити предат Суду БиХ.

Ровчанин је познат и по томе што је био вођа групе која је 2019. године планирала да бродом у Турску прокријумчари 56 килограма кокаина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана