Полицајка добила отказ због контаката са криминалцима

Небојша Томашевић
Полицајка добила отказ због контаката са криминалцима

БАЊАЛУКА - Полицијској службеници Миланки Ерић прекинут је радни однос у Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске јер је приликом заснивања радног односа дала нетачне податке о досадашњем понашању, а који се односе на контактирање физичких и правних лица која се баве или су се бавила криминалним активностима, потврђено је „Гласу Српске“.

МУП је, наводећи иницијале, саопштио министар унутрашњих послова Републике Српске донио рјешење о престанку радног односа.

-По сазнању за околности које именовану чине неподобном за обављање послова полицијског службеника, Министарство је предузело све активности у циљу заштите интегритета Министарства - наводи се у саопштењу из МУП-а.

Од припадника МУП-а се очекује да својим понашањем и навикама буду примјер у друштву, а свако одступање од истог је недопустиво и као такво захтијева примјену свих механизама у складу са законом.

-Наглашавамо да ниједан припадник Министарства није заштићен и да Министарство будним оком штити интегритет рада, а један од начина је чишћење својих редова од неподобних службеника - закључује се у саопштењу МУП-а.

Како сазнајемо, Ерићева је била је свједок у предмету против некадашњег радника "Акване" Јеленка Тамбурића и још пет оптужених који су осуђени на 25 и по година робије због шверца наркотицима.

Она је у свом свједочењу, које је наведено и у образложењу првостепене пресуде против поменуте шесторке, рекла да је куповала дрогу од једног оптуженог. Такође је изјавила да је наркотике куповала за 100 КМ, а појединим својим пријатљеима продавала за 120 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана