Полицајцу година затвора због злоупотребе положаја

Срна
Полицајцу година затвора због злоупотребе положаја

САРАЈЕВО - Полицајац Един Валагић правоснажно је осуђен на једногодишњу казну затвора, јер је током обављања радних задатака на улицама Кантона Сарајево заустављао возила са страним регистарским таблицама и узимао новац од возача, а да им није дао могућност да плате 50 одсто казне у року од осам дана.

Валагић је потом пола новца узимао себи, а другом половином износа је уплаћивао казне у име возача које је кажњавао.

Након прихватања споразума о признању кривице, Опшински суд у Сарајеву прогласио је кривим Велагића, због кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења и кривичног дјела примање дара или других облика користи, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Велагић, који је ухапшен у акцији "Спарта", осуђен је и због тога што је од возача који би починили саобраћајни прекршај узимао новац како им не би писао прекршајне налоге.

Општински суд у Сарајеву је Велагићу пресудом изрекао и забрану обављања послова полицијског службеника у свим агенцијама за спровођење закона у Федерацији БиХ у трајању од пет година, рачунајући од правноснажности пресуде, као и одузимање прибављене имовинске користи.

Три полицијска службеника МУП-а Кантона Сарајево ухапшена су у јануару у акцији кодног назива "Спарта" због кривичних дјела золупотреба положаја или овлаштења и примање дара и других облика користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана