Полицајци осумњичени за 24 кривична дјела, тужилаштво затражило притвор

Небојша Томашевић
Foto: АТВ

БАЊАЛУКА – Републичко јавно тужилаштво затражило је одређивање притвора полицајцима из Дервенте Ивану Зеби, Јовану Зорићу и Ненаду Шаиновићу осумњиченим за примање мита и злоупотребу службеног положаја.

Терете их за укупно 24 кривична дјела.

Приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци, а Зебу терете да је починио десет, Зорића за девет, а Шаиновић за пет кривичних дјела примања мита.

-Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак скривањем доказа или утицајем на свједоке, али и због опасности од понављања кривичног дјела- наводе у Републичком тужилаштву.

Поменути полицајци ухапшени су 11. марта, а како сазнајемо они су узимали мито од превозника, односно препродавце дрва како би им "опраштали" прекршаје. Извор близак истрази је рекао да су поједини превозници, који су знали да с са њима може "све средити" њима давали новац како би им омогућавали несметан превоз и продају дрвета.

Из МУП-а Српске је саопштено да је у оквиру ове акције Републичком тужилаштву, осим против поменутих, поднесен извјештај против још десет особа.

- Против И.З, Ј.З. и Н.Ш. је поднесен извјештај о извршеним кривичним дјелима примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења. Такође је против лица иницијала М.М, В.Ђ, Д.Ж, М.А, С.М, С.С, П.С, Г.Т. и М.А. из Дервенте и лица иницијала Д.Б. из Брода поднесен извјештај о извршенoм кривичном дјелу давање мита - кажу у МУП-у Српске.

Додали су да су током акције извршени претреси на више локација на подручју Дервенте и Брода приликом чега су пронађени предмети који могу послужити у даљој истрази.

Навели су да ће И.З., Ј.З. и Н.Ш. који су полицијски службеници Полицијске управе Добој бити суспендовани и против њих ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана