Полицајци којима је побјегао педофил добили отказ

Небојша Томашевић
Полицајци којима је побјегао педофил добили отказ

БАЊАЛУКА - Судски полицајци Д.Т. и Д.Т. одлуком првостепене дисциплинске комисије добили су отказ због бијега осуђеног педофила Ивице Мишковића из зграде Основног суда у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске".

Директор Судске полиције Републике Српске Жељко Драгојевић појаснио је да је првостепена дисциплинска комисија донијела је рјешење о прекиду радног односа за обојицу полицајаца. 

- Ради се о првостепеном рјешењу, на које дозвољено право жалбе-рекао је Драгојевић за "Глас Српске".

Поменути судски полицајци су након бејкства Мишковића суспендовани и покренут је унутрашњи поступак.

Поменути педофил побјегао је из зграде Основног суда у Бањалуци 7. новембра након што му је изречена неправоснажна пресуда од четири године затвора због обљубе тада деветогодишње  дјевојчице. 

Извор близак истрази је показао да је досадашња истрага показала да Мишковић након пресуде није био везан лисицама, те да су га судски полицајци без надзора оставили у канцеларији. 

- Он  је онда искористио и искочио кроз прозор. У томе је покушала да га спријечи судска полицајка, која је стајала на улазу у суд, али није успјела - рекао је наш извор.

Након тога за њим је трајала потрага више дана, а он је откривен у Хрватској у Загребу у новембру лани. Међутим како се сазнаје њега власти Хрватаске неће изручити у БиХ с обзиром на то да је хрватски држављанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана