Полицајци из Источног Сарајева добили отказ због примања мита

Н.Т.
Полицајци из Источног Сарајева добили отказ због примања мита

БАЊАЛУКА – Полицајци Предраг Тешановић и Владан Радојчић из Источног Сарајева добили су отказ у Министарству унутрашњих послова Републике Српске због повреде радне дужност, потврђено је "Гласу Српске"

Како је саопштено из  МУП-а РС, наводећи иницијале, њих двојица су ухапшени прошле године  због сумње да су 3. јула око 21 час на подручју Источне Илиџе, примили 300 КМ мита од возача, за прекршаје из области безбједности саобраћаја.

- Дисциплинска комисија Одјељења за првостепени дисциплински поступак МУП-а Српске окончала је првостепени дисциплински поступак против два полицијска службеника П.Т. и В.Р. Њима  је изречена дисциплинска мјера прекид радног односа због теже повреде радне дужности неизвршавање, несавјесно и наблаговремено извршавање послова и задатака и понашање у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства Правилника о дисциплинском поступку - наведено је у саопштењу  МУП-а РС.

Против поменутих полицајаца Тешановића и Радојчића у марту је Окружни суд у Бањалуци потврдиио оптужницу која их терети за узимање мита од возача. Оптужницу је подигло Републичко тужилаштво које их терети да су мито узели  3. јула прошле године у вечерњим часовима када су у улици Иве Андрића у Источној Илиџи зауставили “пежо” те позвали возача да оде с њима у службeно возило и да им преда документа.

Како стоји у оптужници они су возачу потом  саопштили да је починио више прекршаја прописаних Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ. Казали су му да је починио прекршај коришћење погрешне траке за претицање, те да је возио преко ограничења и да је  за наведене прекршаје прописана новчана казна у укупном износу од 600 КМ и забрана управљања возилом у трајању од два мјесеца.

Даље се наводи да су полицајци од возача захтијевали да им на лицу мјеста да половину наведеног износа да му не издају прекршајни налог за почињене саобраћајне прекршаје, односно да  не изврше службену радњу коју би морали извршити.

-  Тада су  примили 300 КМ у апоенима од по 100 КМ, а на тражење оштећеног да му за наведену уплату издају потврду о плаћању казне то нису учинили. Неиздавање потврде су правдали тиме да ће му уколико буде тражио потврду о уплати у полицијској станици тамо бити наплаћена цијела казна и одузета возачка дозвола на два мјесеца. Након тога  су вратили документа оштећеном који се потом вратио у возило и наставио пут, а осумњичени наведени новчани износ присвојили - стоји  у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана