Полицајац учестовао у фигирању несреће

Н.Т.
Foto: Илустрација

ГРАДИШКА - Полицајац Данијел Г. (41) и још четири његова познаника  осумњичени су да су фингирали саобраћајну несрећу те тако од једног осигурања наплатили одштету од 10.040 КМ.

Осим полицајца, сазнајемо осумњичени су Ненад В. (56) и његов син Мишел В. (25), те Милош П. (25) и Александар Д. (26).

"Они су се договорили са полицајцем да кад он буде радио фингирају несрећу како би наплатили одштету од осигурања. Тако су 25. јула лани у мјесто Душаново довезли "голф" и "БМВ" те с голфом намјерно ударили у "БМВ" и згурали га у канал на основу чега су наплатили одштету. Полицајац им је помогао да се уради потребна документација и записник о увиђају како би могли да наплате одштету", рекао је наш извор.

Полицијска управа Градишка, наводећи иницијале, саопштила је да је Д.Г. полицијски службеник из Полицијске станице Нова Топла и да њега и остале терете за злоупотребу службеног положаја или овлаштења и кривично дјело превара у осигурању.

"Полицијски службеник Полицијске станице Нова Топола Д.Г. из Градишке  се сумњичи да је током обављања редовних послова и задатака помогао у фингирању саобраћајне незгоде суграђанима М.В, Н.В, М.П. и А.Д. Извршењем поменутих кривичних дјела, осумњичени су прибавили противправну имовинску корист од око 10 040 КМ, а осигуравајућем друштву из Бијељине причинили материјалну штету у истом износу",саопштила је полиција.

Додали су да ће против полицијског службеника Полицијске станице Нова Топола у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима и Правилником о дисциплинском поступку бити покренут унутрашњи поступак.

Истакли су да је против свих пет осумњичених 23. марта поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и превара у осигурању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана