Полицајац суспендован због учешћа у тучи у којој је повријеђен малољетник

Небојша Томашевић
Полицајац суспендован због учешћа у тучи у којој је повријеђен малољетник

БАЊАЛУКА - Припадник Управе за обезбјеђење личности и објеката МУП-а Српске Немања Ћулум (29) из Бањалуке суспендован је због сумње да је учестовао у тучи, потврђено је "Гласу Српске" у полицији.

Према незваничним информацијама, он се већ пола године налази на боловању, а терете га да је учествовао у тучи испред бањалучког ноћног клуба "Престиж" у којој је тешко повријеђен један малољетник.

У МУП-у Српске су "Гласу Српске" потврдили да је против суспендованог полицајца покренут дисциплински поступак.

Туча у којој је учествовао Ћулум десила се 12. фебруара у око један час, а након сукоба ухапшени су радници обезбјеђења Синиша Б. (36) и Младен Д. (31), обојица из Бањалуке због сумње да су испред ноћног клуба претукли тројицу малољетника, од којих  је један збринут у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Након хапшења двојице избацивача, ухапшени су и Бањалучани Немања Р. (21), Давид Д. (23) и Вујадин В (23) због сумње  да су напали конобаре у овом клубу. Они су, како сазнајемо, другови једног од повријеђених малољетника и наводно су се тако хтјели осветити за његово премлаћивање. Незванично се сазнаје да су  поменути обрачун снимиле камере видео надзора једне фирме које "покривају" мјесто сукоба и на једном од снимака се види да је полицајац Ћулум учестовао у тучи и ударио малољетника. Ухапшени радници обезбјеђења нису то рекли полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана