Полицајац оптужен да је пиштољем пријетио кошаркашу Мирославу Радуљици

Jасмина Салопек
Полицајац оптужен да је пиштољем пријетио кошаркашу Мирославу Радуљици

МРКОЊИЋ ГРАД - Основни суд у Мркоњић Граду потврдио је оптужницу против полицијског инспектора Синише Шкондрића (39) из Мркоњић Града због угрожавања безбједносзти кошаркаша и српског репрезентативца Мирослава Радуљице.

Оптужницу против Шкондрића, која је дијелом анонимизирана, подигло је Окружно  тужилаштво Бања Лука и у њој је наведено да је Шкондрић 27. јуна 2021. године око 16 часова на збору у близини манастира "Глоговац" у Шипову угрозио безбједност М. Р. озбиљном пријетњом да ће га лишити живота.

- У једном тренутку, држећи пиштољу десној руци,  пришао је оштећеном и уперио пиштољ према њему. Код оштећеног је то изазвало осјећај страха и угрожености за сопствени живот - прецизирано је у оптужници.

Мјештани Шипова су након инцидента „Гласу Српске“ испричали да је Шкондрић  хтио да се  фотографише са Радуљицом, а када је кошаркаш то одбио он је извадио и потегао пиштољ.

Полицијски службеник је, наводно био пијан и веома упоран да се фотографише са познатим кошаркашем који је био у друштву рођака.

- Радуљица је успио да му отме пиштољ и у тој гужви је лакше повријеђен по нози.  Под шатором је настала гужва у коју се наводно умијешао и колега поменутог инспектора који је био са њим, а који је такође због недоличног понашања био тема медијских натписа -рекао је наш извор.

„Гласу“ је тада речено да су Синишу Шкондрића ухапсили специјалци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана