Полицајац мерцедесом ударио РВИ на мопеду

ГС
Полицајац мерцедесом ударио РВИ на мопеду

ТРЕБИЊЕ - Дежурни смјене Казнено поправног завода Требиње З. К. ударио је јуче својим мерцедесом ратног војног инвалида Б.С. (73) који се кретао мотором марке томос на раскрсници код Градског гробља у требињском насељу Хрупјела и том приликом му задао тешке повреде.

Све се догађало наочиглед неколико мјештана који су били и очевици  догађаја и видјели како З.К. у пребрзој вожњи страга удара у мотоцикл испред себе у тренутку када је Б.С. покушао да скрене на прописан начин у прикључну улицу.

Након што је ударио мотоциклисту, који је иначе и ратни али и цивилни инвалид, што је и за З.К. било очигледно јер је на мотоциклу била закачена и штака, мерцедес се зауставио ударивши у други мерцедес који је био паркиран поред пута.

Од силине удара је мотоциклисти спала и кацига и његове личне ствари које су остале на путу након што су мјештани из оближње куће истрчали на улицу да му помогну и позову Хитну помоћ која га је одвезла у Болницу Требиње.

"Узрок саобраћајне незгоде је недржање  прописног одстојања", кратко је саопштено у Полицијској управи Требиње. 

У полицији је потврђено да се незгода догодила у Улици војводе Влатка Вуковића, гдје су учествовала два возила, аутомобил мерцедес и мопед зомос чији је возач, како наводе, задобио повреде и одмах је хоспитализован у Болницу Требиње.

Болнички налази су касније показали да је Б.С. задобио нагњечење рамена и напукнуће лопатичне кости, а с обзиром на инвалидност из рата и касније преломе са уграђеним вјештачким куком, сама је срећа да се ове повреде нису поновиле, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана