Полицајац међу ухапшенима за шверц дроге и припрему убиства

Небојша Томашевић
Полицајац међу ухапшенима за шверц дроге и припрему убиства

ТРЕБИЊЕ - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) на подручју Требиња, Фоче, Брчко дистрикта  и Мостара ухапсили су четири особе међу којима је и полицајац  због шверца наркотицима, припремања убиства.

Акција је спроведена у оквиру предмета отворених у Тужилаштву БиХ након дешифровања криптованих апликација, које су користили припадници организованих криминалних група у региону.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ ова акција је реализована у оквиру предмета Милан Матковић и други.

- Активности се односе на предмет организиованог  криминала, повезаног са више тешких кривичних дјела. Међу особама лишеним слободе је и активни полицијски службеник, осумњичен за копруптивно дјеловање и искориштавање полицијских капацитета за помагање осумњиченима у извршењу кривичних дјела-саопштило је Тужилаштво БиХ.

Током акције, припадници СИПА су прересли стамбене објекте, лица и покретне ствари на седам локација.

- Откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. Одузети су мобилни телефони са припадајућим СИМ картицама, лаптопи, рачунари и одређена документација - саопштено је из СИПА.

Додају да ухапшене особе сумњиче за кривична дјела  организовани  криминал, неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене и прање новца.

- Ухапшенима  се на терет ставља и припремање кривичног дјела у вези са кривичним дјелом, те кривично дјело фалсификовање исправе - наводи се у саопштењу.

Истиче се да ће ухапшени  након криминалистичке обраде бити предата поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ. Појаснили су да је акција  реализована  по наредби Суда БиХ и надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са Обавјештајно - безбједносном агенцијом БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Полицијом Брчко дистрикта БиХ и МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана