Полицајац крио у дворишту пет килограма спида: Детаљи хапшења у Живиницама

Небојша Томашевић
Foto: Портал Црна хроника

ЖИВИНИЦЕ - Припадник Министарства унутрашњих послова Тузланског Кантона Ирхад Мешић (25) ухапшен је након што је код њега пронађено пет килограма дроге спид, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама он је наркотике крио у дворишту куће у којој станује. Акцију хапшења извели су припадици Федералне управе полиције по нареди Тужилаштва ТК.

Мешић је радио у Полицијској управи Центар Тузла, те су од раније наводно постојала оперативна сазнања да се бави незаконитим радњама. Он је, како се сазнаје, ухапшен због посједовања дроге и за сада нема информација да је био члан криминалне групе.

Из Тужилаштва ТК, наводећи иницијале ухапшеног, саопштено је да се осумњиченом полицајцу на терет ставља кривичнмо дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

- Након претреса породичне куће и пратећих објеката,  који су  обавили полицијски службеници ФУП-а на подручју Живиница, полицијски службеник запослен у ПУ Тузла И.М (25) је лишен слободе. Приликом претреса је пронађено више пакета са око пет килограма бијеле материје, а највјероватније се ради о опојној дроги спид -саопштено је из тужилаштва  ТК.

Наводи се да ће истражиоци  ФУП-а обавити криминалистичку обраду након чега ће осумњичени, уз извјештај и пратеће материјалне доказе, бити предат у надлежност Тужилаштва због предузимања даљих мјера и радњи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана