Погледајте шта је МУП Српске заплијенио у великој акцији

Н.Т.
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - У акцији "Систем 2023" у којој је ухапшено девет осумњичених за искориштавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољено држање оружја, пронађено је више лаптопа, ЦД-ова, али и оружје.

Полиција је саопштила да су одузети мобилни телефони, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети. Заплијењени предмети могу се користити као докази у кривичном поступку.

У тој акцији, сатнајемо, ухапшени су Мирослав Јошић из Бањалуке, Елвис Рамић из Прњавора, Адриан Цимиротић из Добоја, Дино, Кенан и Самир Клепић из Модриче, њихов суграђанин Мирза Подгорић, те Бијељинци Јово Љубинковић и Бранко Штрбац.

Акцију су реализовали припадници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима Полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука. Претресли су осам локација за које се утврдило да их користе осумњичени.

Ухапшени су продавали слике дјечије порнографије и на тај начин зарађивали новац.

Према незваничним подацима, осумњичени су на друштвеним мрежама рекламирали да посједују фотографије и видео-снимке дјечије порнографије, а након тога су те фотографије и видео-снимке слали односно продавали другим лицима уз новчану надокнаду која се вршила путем сервиса за плаћање Пеј пал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана