Погледајте аутомобиле одузете од ухапшених у акцији „Сториџ 2“ ФОТО

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА –Ухапшени у акцији "Сториџ 2" који су осумњичени за трговину дрогом и оружјем те кријумчарење људи, њих предати су у надлежност Тужилаштва БиХ.

Током њиховог хапшења,  између осталог, пронађена је и имровизована лабораторија за узгој дроге, а од осумњичених је одузето 11 аутомобила.

У акцији су, по наредби Тужилаштва БиХ, припадници МУП-а РС и Агенције за истраге и заштиту (СИПА)  претресли више од 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града.

У претресима је, како сазнајемо, у Градишци пронађена импровизована лабораторија за узгој дроге с пратећом опремом, а одузети су и скоро 100.000 марака у различим валутама, четири пушке, два пиштоља, муниција.

Такође су одузети мобилни телефони, сим картице и меморијски уређаји.

Незванично сазнајемо да су у Градишци ухапшени Александар Витез (47), Филип Муњеран (30) Горан Гвозден (39), Дражен Каран (48), Драгослав Радаковић (58), Дарко Вујић (50), Костадин Балабан (29), Вељко Угреновић, Саво Драгишић (35 ), Никола Илишевић (41 ), Младен Грбић (43), Саша Видовић (31) и Горан Видовић (56) и њихов суграђанин, суспендовани припадник полиције Драган Гавриловић (41).

Такође су ухапшени Радослав (65)  и Саша Наранчић ( 38 ) из Српца, Бањалучанин Небојша Тојагић (41), Радивоје Лекић (34) из Лакташа те Дарио Ташков (33) из Новог Града.

Аакцијом су обухваћене још неке особе за којима се трага а које су од раније познате полицији, а међу њима је, сазнајемо, и Миливоје Ловреновић за којим је расписана потјерница због убиства Славише Стојановића.

Осумњичене у акцији терете да су дрогу набављали из Албаније и Црне Горе те је кријумчарили у БиХ и даље у земље Европске уније.

Полиција је како сазнајемо, кренула трагом информација прикупљених када су пратили осумњичене у акцији "Транспортер", а инфомације које су тада размјењиване  путем апликација које су праћене,  биле су довољне да се под лупу стави још особа.

Њих је полиција наставила пратити што је резултирало новим хапшењима и доказима.

Већина ухапшених позната је полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана