Против Ђорђа Гајића поднесен извјештај због злоупотребе природних богатстава

Срна
Против Ђорђа Гајића поднесен извјештај због злоупотребе природних богатстава

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић поднијели су 17. октобра 2023. године Окружном јавном тужилаштву Добој Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица из Теслића, идентификованог иницијалима Ђ.Г., због сумње у извршење кривичног дјела „Противзаконито заузимање и експлоатација природних богастава и добара од општег значаја“.

Како незванично сазнаје портал Бањалука.нет, извјештај је поднесен против Ђорђа Гајића који је недавно, заједно са Драганом Богданићем, искључен из СНСД-а на иницијативу ОО СНСД Теслић. Управо ове незаконите радње за које се сумњичи Гајић биле су један од разлога за овакву одлуку.

Према наводима из извјештаја, Ђ.Г. се сумњичи да је у својству одговорног лица у једном привредном друштву на подручју Теслића, без одговарајућих дозвола, ангажовао раднике и механизацију за експлоатацију минералних сировина. Ово противзаконито деловање обухвата експлоатацију без закљученог уговора о концесији, као и без одговарајућег рјешења и лиценце које издаје надлежни орган.

Овај чин представља озбиљан прекршај и нарушава интегритет правне државе, те ставља у опасност и природна богатства и добра од општег значаја. Окружно јавно тужилаштво Добој ће наставити са поступком и утврђивањем свих околности у вези с овим случајем, саопштили су из Полицијске управе Добој.

– Апелујемо на све грађане да пријаве сваку сумњиву активност која се односи на противзаконито заузимање и експлоатацију природних ресурса. Само заједничким напорима можемо сачувати природна богатства и добра од општег значаја за будуће генерације – наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана