Пријаве против директора и командира након акције у бијељинском затвору

Небојша Томашевић
Пријаве против директора и командира након акције у бијељинском затвору

БАЊАЛУКА  - Након акције “Мардељ”, полиција Српске бијељинском Окружном тужилаштву пријавила је двије особе због сумње да су починили кривична дјела, a како јавља АТВ ријеч је о директору КПЗ-а Бијељина Миленку Гајићу и командиру Љубиши Савићу.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, тужилаштву су пријављени Љ.С. због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и  М.Г за несавјестан рад у служби.

- Лица су обухваћена оперативном акцијом кодног назива "Мардељ" која је спроведена у сарадњи са ОЈТ Бијељина, а односи се на претресе просторија Казнено-поправног завода Бијељина - наведено је у саопштењу МУП-а РС.

Извјештај су синоћ поднијели службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Бијељинско Окружно тужилаштво саопштило је јуче да је полиција у акцији "Мардељ", у којој су претресене просторије Казнено-поправног заводa (КПЗ) Бијељина, ухапсила Љ.С. и изузела обимну документацију.

Како је рекла портпарол овог тужилаштва Душица Радовановић – Грубач, одређени број лица позван je у службене просторије и над њима се врши криминалистичка обрада.

"Гласу Српске" је раније потврђено да је полиција у тужилаштво спровела директорa КПЗ у Бијељини Миленка Гајића, командирa и полицијског службеника. Они су саслушаани на неке околности у вези са омогућавањем погодности притвореним лицима и на друге уочене нерегуларности у КПЗ.

Грубачева је навела да  Окружно тужилаштво од почетка новембра прошле године води истрагу у вези са злоупотребом и погодовањем притвореним лицима која се по рјешењу судова налазе у притворској јединици КПЗ-а у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана