Поднесен извјештај против двије особе због производње и промета опојних дрога

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у наредном периоду поднијеће извјештај против лица чији су иницијали Њ.Ч. и Т.П. због кривичног дјела недозвољена производња и промет опојних дрога.

У саопштењу из МУП-а Српске подсјећају да су на основу прикупљених информација и усмене наредбе судије за претходни поступак Основног суда у Сокоцу 25. августа, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет и припадници Полицијске управе Источно Сарајево извршили претрес на девет локација на подручју општине Пале, током којег су пронађени предмети који се користе за узгој индијске конопље у лабораторијским условима.

Током ових активности слободе су лишена лица чији су иницијала Њ.Ч, Т.П, С.П, и М.Б. који су након криминалистичке обраде пуштени на слободу.

У претресима наведених локација је одузето више телефона, носача за СИМ картице, два панцира и одређена електронска опрема, додаје се у саопштењу из МУП-а Српске.

Према сазнањима Срне, 25. августа извршен је претрес куће у општини Пале коју користи Његош Чодо гдје су пронађени предмети који се користе за узгој индијске конопље /марихуна-сканк/ у лабораторијским условима.

У везу са наведеним кривичним дјелом доводе се и лица Томислав Петровић, Милош Обрадов, Страхиња Пандуревић и Милош Баричанин, који су били ухапшени.

Полиција је извршила претресе на девет локација на подручју општине Пале и то куће, помоћних објеката, станова и других просторија, возила која користе Петровић, Обрадов и Његош, као и ресторана "Домино" и једног Спортско-рекреативног центра и пансиона.

Приликом претреса наведених локација и возила пронађено је и одузето више телефона, носача за СИМ картице, а код Петровића предмети који се користе за узгој опојне дроге у лабораторијским условима, два панцира и одређена електронска опрема.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана