Подигнута оптужница због кријумчарења оружја

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Младена Цвијетиновића /42/ и Зијада Џиндића /51/ која их терети за међународно кријумчарење оружја и војне опреме.

Оптужени се терете да су током 2019. године, као припадници групе људи, вршили комуникацију, организацију, превоз и посредовали ради међународног кријумчарења веће количине аутоматског оружја чије посједовање и продаја није дозвољена цивилним лицима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Цвијетиновић и Џиндић се терете да су кријумчарили аутомат "хеклер и кох", још седам аутоматских пушака, те других дијелова оружја и муниције без дозволе прописане законима БиХ, а ради даљег транспорта и продаје купцима на илегалном тржишту у Француској.

Оптужени се терете за међународно кријумчарење веће количине оружја и војне опреме која је у скривеном транспорту упућена према илегалном тржишту оружја на подручју Француске, ради кориштења у извршењу кривичних дијела, а оружје је откривено у близини међународног граничног прелаза Орашје, на територији БиХ, када је одузето и заплијењено.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производима двојне употребе.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана