Подигнута оптужница за злочин у Сокоцу: Курда оптужен за убиство Милинковића

Н. Т.
Подигнута оптужница за злочин у Сокоцу: Курда оптужен за убиство Милинковића

СОКОЛАЦ - Стефан Делић звани Курда (30), оптужен је за убиство Мирослава Милинковића којег је усмртио хицем из пиштоља у улици Цара Лазара у Сокоцу.

Оптужницу против њега подигло је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву. 

Осим за убиство терете га и за  недозвољену производња и промет оружја или експлозивних материја.Према оптужници злочин је почињен 7, јуна око 18 часова  на улици у непосредној близини Спомен парка у Сокоцу. 

Како се наводи прво је дошло до краће препирке оптуженог Делића и Милинковића  који је претходно у тој улици приликом наиласка, зауставио "фолксваген тигуан" у којем се налазило и сувозач Б.Д. из Сокоца.

- Оштећени је изашао из возила и пошао у правцу осумњиченог  који је био у друштву са К.С. Тада је Делић у намјери да га лиши живота, из пиштоља је испалио најмање три хица према  оштећеном којег је један хитац погодио у лијеву половину леђа, те му нанио тешке, по живот опасне тјелесне повреде, разорење плућног ткива - наводи се у оптужници у којој се наводе иницијале.

Додаје се да се  након тога Милинковић  удаљава од возила те из пиштоља пуца према Делићу који  који усљед размјене ватре задобија повреду у предјелу десног рамена. Милинковић се успио вратити до аута али је од повреда нанесених ватреним оружјем пао поред аута те преминуо на лицу мјеста. Делић се тада  , заједно са  К.С. удаљава до угоститељског објекта "Ајсберг" у улици Гласиначка.

Како је наведено у оптужници Делић је пиштољ "ЦЗ М70" потом предао брату Д. Б. који је оружје  бацио у непосредној близини наведеног угоститељског објекта, у дворишту куће у улици Гласиначка општина Соколац, у којој нико не борави. Према оптужници Делић није имао дозволу за поменути пиштољ.

Оптужени Делић је након овог сукоба био смјештен у болницу "Србија" и док је био на лијечењу налазио се под полицијским надзором.

Истрага током које је саслушано више особа, међу којима и Саша Караџић који у вријеме убиства био на лицу мјеста. 

Сви учесници обрачуна су познати од раније по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана