Подигнута оптужница за тешко убиство у Борчи

Танјуг
Подигнута оптужница за тешко убиство у Борчи

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Бошка Б. (22) због сумње да је 1. фебруара 2024. године у насељу Борча, заједно са једним малолетним лицем према којем је поступак развојен, на свиреп и подмукао начин лишио живота Ј.М.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, Бошку Б. се на терет ставља кривично дело Тешко убиство у саизвршилаштву, саопштено је из тог тужилаштва.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.

Постоји оправдана сумња да су у више наврата пре критичног догађаја Бошко Б. и поменуто малолетно лице, одлазили на адресу оштећеног Ј.М, говорећи његовој мајци да им он дугује 11.000 евра које је "узео на камату", као и да му пренесе да га "поздрављају са Бежаније", као и да новац потиче од продаје наркотика, да Ј.М. мора да врати дуг, те да је изнад њих неко коме су они одговорни.

Затим је, како се сумња, 1. фебруара 2024. године Ј.М. позвао оштећеног Б.Ј. да заједно оду на журку код његове бивше девојке, што је он прихватио, па су се аутомобилом којим је управљао Ј.М. одвезли у Борчу и паркирали возило у улици Сјеверина Бјелића.

Након тога напустили су возило носећи у рукама кесе са купљеним пићима, у ком тренутку је Б.Ј. с леђа задобио ударац у главу и ножем убод у пределу левог ручног зглоба, након чега је почео да бежи преко травнате површине, док је Ј.М. дозивао "у помоћ, полиција".

Бошко Б. и малолетно лице тада су Ј.М. задали велики број убодих рана ножевима у пределу врата и трупа, и то када оштећени није очекивао напад, када је изашао из возила носећи кесе са пићима у рукама, неспреман да се брани.

Ј.М. је преминуо на лицу места, док су Бошко Б. и малолетно лице побегли и ножеве одбацили у оближњи канализациони шахт, где су их накнадно пронашли полицијски службеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана